Living

Male


Personal Information    |    Notes    |    All

 • Gender Male 
  Person ID I830  RADCLIFFE
  Last Modified 9 May 2009 

  Father IHALAINEN Pauli Pentti Johannes,   b. 11 Jun 1930, Viipuri, Finland Find all individuals with events at this location,   d. Yes, date unknown 
  Mother HöLTTä Aira Tellervo,   b. 16 Nov 1938, Kangasniemi, Finland Find all individuals with events at this location,   d. 9 Nov 2019, Mikkeli, Finland Find all individuals with events at this location  (Age 80 years) 
  Married 24 Jun 1957 
  Notes 
  • Länsi-Savo
   Taiteilija Aira Ihalainen
   menehtyi 9 marraskuuta pitkäaiaiseen sairauteen.
   Ihalainen syntyi Kangasniemellä, Puulaveden saaristossa, maanviljelijäperheen toiseksi vanhimpana sisaruksena omatoimiseksi, sitkeäksi ja tarmokkaaksi, ja nämä ominaisuudet ajoivat häntä eteenpäin läpi elämän. Suuri perhe kasvoi ajan saatossa suureksi suvuksi, josta Ihalainen oli ylpeä ja jonka seurassa hän viihtyi.
   Musiikki oli nuoresta lähtien Ihalaisen sydäntä lähellä, ja lapsena hän esiintyikin erilaisissa juhlissa laulaen säveltämään lauluja. Myöhemmin jatkui klassisen laulun opinnoilla sekä osallistumalla Mikkelin ooperayhdistyksen toimintaan,
   Aloitettuaan uraauurtavan työnsä Mikkelin musiikkiopistossa lasten musiikkiopistossa lasten musiikkileikkikoulun opettajana 1970-luvulla Ihalainen törmäsi jatkuvasti siihen, että hyvää materiaalia lasten musiikkikasvatukseen oli rajoitetusti. Tämän vuoksi hän alkoi itse tehdä materiaalia opetukseen.
   Vuosien varrella Ihalaisen kynästä syntyi satoja lasten-lauluja, tarinoita ja loruja, joihin hän kehitteli leikkejä. Hänellä oli kyky paitsi saveltää tarttuvia ja pedagogisesti kehittäviä lauluja myös luoda sanoituksillaan lyhyeenkin lauluun vetävä tarina. Ihalaisen lastenlauluista on julkaistu kaksi levyä. Säveltäminen toi hänelle menestystä muun muassa Salon lastenlaulukilpailussa. Hän teki myös känsainvälistä yhteistyötä.
   Ihalainen teki lauluja myös aiksuisille. Hän keikkaili erilaisissa tilaisuuksissa ja esitti omia laulujaan myös Mikkelin teatterissa järjestetyissä konserteissa. Ihalainen haltsi useita eri instrumentteja, mutta useimmiten hän säesti itseään kitaralla.
   Ihalainen piti aina erinomaisen hyvää huolta kunnostaan ja harrasti muun muassa paritanssia. Hän vietti mielellään aikaa luonnossa ja opetti jälkipolvensakin puhdasta ympäristöä ja luonnonrauhaa. Intohimoinen meloja viihtyi Puulan sylissä omassa kanootissaan.
   Ihalainen oli ihmisenä lämmin ja humoristinen. Häntä jäävät kaipaamaan koko suuri suku, ystävät, lapset puolisoineen sekä lastenlastenlapset. Laura Kolonen- Kirjoittaja on Aira Ihalaisen lapsenlapsi
  Family ID F546  Group Sheet  |  Family Chart

  Family LAITINEN Aija Birgitta 
  Children 
   1. Living
   2. Living
  Last Modified 9 May 2020 
  Family ID F752  Group Sheet  |  Family Chart

 • Notes  At least one living or private individual is linked to this note - Details withheld.